Duurzaam ondernemen

Onze schilders denken aan het milieu

Een schoon en gezond milieu

Schilders en stukadoorsbedrijf Toon van Aalst is zich bewust van haar verantwoordelijkheid voor de zorg van een schoon en gezond milieu. De zorg voor het milieu vergroot immers de kwaliteit van onze diensten. Wij streven blijvend naar een vermindering van de milieueffecten van onze bedrijfsactiviteiten. Minimale belasting van het milieu

We gebruiken materialen (vooral verf) die het milieu minimaal belasten. Verven op waterbasis in plaats van alkydbasis (oliebasis) voorkomen dat u en onze eigen mensen ongezonde dampen inademen. Binnenshuis gebruiken wij vooral oplosmiddelarme verf op waterbasis. Maar ook voor het buitenschilderwerk zullen we altijd kiezen voor de meest milieuvriendelijke weg. Ook het verantwoord afvoeren van verfresten en chemicaliƫn heeft steeds onze aandacht en zorg. Uiteraard zijn wij aangesloten bij de FOSAG brancheorganisatie.

Verfrichtlijnen

Met ingang van 1 januari 2010 moeten buitenverven voldoen aan de Europese Verfrichtlijn 2010. Deze richtlijn houdt in dat de hoeveelheid Vluchtige Organische Stoffen (VOS) teruggedrongen worden in verven die buiten gebruikt worden door de professionele schilder. Dit is beter voor de gezondheid van de schilder en beter voor het milieu.