6 of 19% BTW?

Wanneer wel en wanneer niet.

Laag btw-tarief

Sinds 15 september 2009 komen woningen ouder dan 2 jaar in aanmerking voor het lage btw-tarief van 6% voor schilder- en stukadoorswerk. U betaalt dit lage btw-tarief voor schilder- en stukadoorswerk indien de woning door particulieren wordt bewoond en de woning ouder is dan 2 jaar. Deze periode van 2 jaar wordt gerekend vanaf het moment dat de woning daadwerkelijk na de oplevering bewoond is. Garages, schuren, serres, aan- en uitbouw, tuinhekken et cetera vallen ook onder het begrip ‘woning’. Voorwaarde is wel dat zij zich bevinden op hetzelfde perceel als de woning.

Materialen

De regeling geldt voor binnen- en buitenschilderwerk. Ook voor behangwerk geldt deze regel. Let op: het lage btw-tarief mag alleen toegepast worden voor het arbeidsloon en de gebruikte materialen zijn belast met het hoge btw-tarief van 19%.

Btw-ouderdomsverklaring

Om het verlaagde btw-tarief te kunnen toepassen, dient u wel een schriftelijke verklaring met betrekking tot de ouderdom van de desbetreffende woning te ondertekenen. Dit is een eis die door de Belastingdienst wordt gesteld. Klik hier voor de btw-ouderdomsverklaring, vul deze in en stuur deze naar Toon van Aalst.

Indien u niet zeker bent of u wel of niet in aanmerking komt voor het verlaagde BTW-tarief kunt u de handleiding nalezen.